Kniklader

Knikmops 250

Onze zwaarste en sterkste kniklader

N

2380 kg

Gewicht

N

48 pk - 35 kW

Motorvermogen

N

2400 kg

Hefkracht

N

50 °

Draaihoek

Specificaties
Extra opties
Overzicht

Knikmops KM250

Technische specificaties

Aantal cilinders 4
Debiet werkhydrauliek 63 L/min
Hefkracht 2400 kg
Hefkracht (0,5m voor het wiel) 1630 kg
Hoogte veiligheidsbeugel (H) 2220 mm
Vermogen 48 PK / 35 kw
Rijklaar gewicht zonder hulpstuk 2380 kg
Rijsnelheid 20 km/h
Totale breedte 1520 mm
Totale lengte zonder hulpstuk 3180 mm
Type dieselmotor (Yanmar) 4TNV88C
Wielbasis 1875 mm
Zithoogte 1425 mm
Totale lengte met bak 3980 mm
Maximale draaihoek 50 °
Draaicirkel buitenkant 2800 mm
Inkiephoek vanaf grondvlak 30 °
Hoogte giekscharnier 1410 mm
Overlaadhoogte 2480 mm
Max. hoogte scharnier aanpik 2650 mm
Inhoud brandstoftank 60 L
Werkdruk hydrauliek 180 bar
Bodemvrijheid 360 mm
Uitbreekkracht 1440 kg
Gewicht 2380 kg

Knikmops KM180

Extra opties

Wegverlichting
Product optie Knikmops-Wegverlichting
Deze optie bieden we aan om veilig over de weg te kunnen rijden. De optie omvat 2 koplampen en achterlichten met standlicht, dimlicht en pinkers.

Werkverlichting
Product optie Knikmops-Werkverlichting
Deze optie is ideaal om ook te kunnen werken als het schemert of donker is. De optie omvat 2 werklampen vooraan en 1 achteraan.

Cabine
Product optie Knikmops-Cabine
De cabine is ideaal voor het werk tijdens slechte werkomstandigheden. De cabine is uitgerust met werklampen, ruitenwissers voor en achter (en mogelijks verwarming).

Contragewicht
Het contragewicht geeft je voor een grotere hefkracht en meer stabiliteit bij het heffen van zware lasten.

Bodemgewicht
Het bodemgewicht geeft je meer stabiliteit en tractie tijdens de werkzaamheden.

Handgas
Product optie Knikmops-Handgas
De handgas zorgt voor een hoger motortoerental onafhankelijk van de rijsnelheid. Hierdoor kunnen toestellen aangedreven worden die meer een groot hydraulisch debiet nodig hebben bij een lage rijsnelheid. Bijvoorbeeld een maaier, frees, borstel, …

Zwaailamp
De zwaailamp is ideaal om opgemerkt te worden in het verkeer of op de werf. Deze wordt gemonteerd op de beugel achteraan.

Led flitsers
Dankzij de led flitsers wordt je beter gezien op de werf of in het verkeer. Deze worden gemonteerd op de beugel achteraan.

Vaste arretering
Product optie Knikmops-Vaste arretering
De vaste arretering zorgt ervoor dat je bij het maaien/borstelen/… niet constant de hendel van de extra hydraulische functie moet vast houden, maar dat de hendel in 1 positie blijft staan.

Centrale smering
Deze optie zorgt ervoor dat de scharnierpunten van de arm een automatische smering krijgen waardoor de levensduur van deze onderdelen wordt verlengd.

Rops-Fopsbeugel
Deze beugel beschermt bij het kantelen van de machine (Rolling over protection system) en tegen vallende objecten (Falling objects protection system).

Rops-Fopsbeugel opvouwbaar
Deze beugel beschermt bij het kantelen van de machine (Rolling over protection system) en tegen vallende objecten (Falling objects protection system). Deze Rops-fops beugel kan in enkele simpele stappen op gevouwd worden om door lage doorgangen te kunnen rijden.

Klikbeugel
Product optie Knikmops-Klikbeugel
De klikbeugel is een beugel die je kan plooien zodat je je Knikmops ook op plekken met een lage doorgang kan inzetten.

Extra hydrauliek koeler
Deze koeler zorgt voor extra koeling bij werkzaamheden waarvoor een constante en grote hydrauliekflow gevraagd wordt. (Maaien, frezen, …)

Gereedschapskoffer
Met deze koffer heb je je gereedschap altijd bij op je Knikmops.

Spatbordverbreders
Product optie Knikmops-Spatbordverbreders
Dankzij deze spatbordverbreders wordt je Knikmops minder snel vuil.

Nummerplaatsteun
Een Knikmops is gehomologeerd en kan dus gebruikt worden op de openbare weg. Wel heb je hiervoor een nummerplaat nodig. Om deze netjes aan je Knikmops te bevestigen voorzien wij een nummerplaatsteun.

3-puntshefinrichting
Met deze hefinrichting kan je hydraulisch aangedreven machines koppelen aan de achterzijde van je Knikmops. Dit is een hefinrichting zoals bij een kleine tractor.

Snelwisselsysteem
Product optie Knikmops-Snelwisselsysteem
Als je een ander snelwisselsysteem wil, dan het standaard aanpiksysteem van de Knikmops.

HyF control
Met deze optie kan je meerdere hydraulische functies tegelijk bedienen. Ook de extra functie bedienen met de joystick is mogelijk.

HyE control
Met deze optie kan je meerdere hydraulische functies tegelijk bedienen. Ook de extra functie bedienen met de joystick is mogelijk. Ook de Geco-leveller wordt met deze optie aangestuurd.

Zweefstand
Deze optie stelt je in staat om de tilcilinder uit te schakelen zodat de arm vrij kan bewegen. Hierdoor kan een hulpstuk zoals een leveller/frees vrij van de machine de ondergrond volgen.

Lekleiding hydr.
Bij hydraulisch aangedreven machines die een groot hydraulisch debiet vragen kan een lekleiding vereist zijn, dit om minder druk en opwarming van de hydrauliek te bekomen.

Hydr. Vacuümunit
Deze vacuümunit is hydraulisch aangedreven door de motor van de machine waardoor er geen extra benzinemotor nodig is.

Bedrijfskleur
Product optie Knikmops-Bedrijfskleur
Wij bieden de optie aan om je Knikmops in je eigen bedrijfskleur te laten spuiten.

Hydr. snelkoppeling achteraan
Voor het bedienen van hydraulisch aangedreven toestellen die je achter de machine kan hangen. Bijvoorbeeld een mini dumper, kilverbord, …

Verwarming hydr. + motor
Deze verwarming houdt de motor en hydrauliek van de machine op temperatuur in de koude wintermaanden. Hierdoor start machine vlotter en rijdt deze soepeler bij de opstart. Deze optie is aan te raden op plaatsen waar de temperatuur minder dan -10°C is. Deze optie werkt op netstroom.

Joystickbediening
Product optie Knikmops-Joystickbediening
Via de joystickbediening kan je functies zoals vooruit/achteruit, claxon van je Knikmops bedienen met de joystickhendel waarmee je de giek aanstuurt.

Elektr. Sper
Deze functie maakt het mogelijk om de sper elektrisch (i.p.v. manueel) aan of uit te zetten.

Hydr. giekvering
Deze functie maakt het aangenamer om met de machine te rijden op hogere snelheden.

Trekhaak
Product optie Knikmops-Trekhaak
Met behulp van de trekhaak kan je een aanhangwagen verplaatsen op de werf.

Bakpositiestang
Met deze optie is het gemakkelijk om het hulpstuk (schepbak/egalisatieframe) steeds opnieuw mooi vlak op de grond te plaatsen.

Knikmops KM250

Onze zwaarste en sterkste kniklader

De Knikmops KM 250 is de zwaarste, maar ook de sterkste kniklader ontwikkeld door Gebroeders Geens. Voor het eerst geproduceerd met de loonwerker en de huizen bouwer in het achterhoofd. De compacte krachtpatser heeft een rijklaar gewicht van 2380 kg en kan tot 2400 kg torsen. Voeg daar een werkhydrauliek debiet van 62 l/min met maximale druk van 180 bar aan toe en je hebt een machine die oneindig veel aanbouwdelen kan torsen en bedienen. Deze kniklader is standaard zo’n 1.52 m breed. De Knikmopschauffeur kan rekenen op een 32.5 kW of 48 pk bij het hanteren van deze multifunctionele kniklader. Hierdoor kan deze Knikmops vele verschillende aanbouwdelen hanteren zoals een betontransportbak, een grondegalisatiebak en de GECO leveller. Bovendien is er een continue 4-wielaandrijving, door de vier aparte hydromotoren aan de wielen. Deze aandrijving is regelbaar met een lengtesper of optioneel elektrisch inschakelbaar. Deze handig te besturen Knikmops is een ideale aanwinst op de werf of in de tuin.

De Knikmops KM 250 werd onlangs volledig vernieuwd om te voldoen aan de nieuwste emissienormen. Hierdoor werd een roetfilter mee in het chassis geplaatst en kreeg de Knikmops een gebruiksvriendelijk dashboard mee. De Knikmops KM 250 is erop voorzien dat de regeneratie van de roetfilter tijdens het werk gebeurd, waardoor de Knikmopschauffeur enkel op de hoogte moet blijven van onregelmatigheden. Dat kan via het eenvoudige digitale dashboard. Dus zelfs met de allerlaatste technische vernieuwingen blijft deze Knikmops eenvoudig en vlot bedienbaar voor iedereen. Zo blijven de basiswaarden van Knikmops gemakkelijk overeind. Compact, multifunctioneel en duurzaam. Het compacte stalen chassis is robuust en ontwikkeld voor stevige arbeid. Zo kan de arbeider zich werkelijk laten ondersteunen door de helpende hand van deze Knikmops. Ideaal voor de aannemer of landbouwer die een gevarieerde dagindeling heeft.

Geschikte sectoren

 • Constructie
 • Landbouw
 • Tuinbouw
 • Stratenmakers

Vraag hier uw offerte aan

  Juniorslaan 30, 2811 Leest

  +32 (0)478 32 17 29

  verkoop@dewit-machines.be

  Contacteer ons

  Interesse in of vragen over onze machines of services, wij beantwoorden uw vraag binnen de werkdag.

   X
   CONTACTEER ONS